Fatih - İstanbul / 34093 - Türkiye
+90-533-374 66 19
info@fatihtok.com.tr

Farmakit Isı ve Nem Ölçer. (Eczaneler için)

Freelance Bilişim Hizmetleri - Bilgisayar Servisi - Fatih/İstanbul

Farmakit Isı ve Nem Ölçer. (Eczaneler için)

Eczaneler İçin Özel olarak geliştirilmiştir.

Farmakit Kurulum ve Teknik Destek Hizmeti

Modern eczaneleri 5 yıllık eczacılık fakültelerinden mezun olarak eczacı unvanı almış kişiler açabilir. 
Eczanelerin ruhsatları sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu altındadır. 
Bir eczanenin kullanım alanı 35 metrekareden küçük olamaz. 
Zemini yanmaz ve temizlemesi kolay bir madde ile kaplanması gerekir. 
Bir eczanede izin verilen giriş kapısı sayısı 1 ile sınırlıdır.  
Eczaneler ilaç satılmasına ruhsat verilen dükkânlardır. 

Yönetmelik hem eczane ortam sıcaklığının hem de soğuk ortamda saklanması gereken ilaçlar için 
dolapların sıcaklığının ölçülmesini, bunların geriye dönük olarak 5 yıl saklanmasını zorunlu kılıyor. 
Yönetmeliğe göre eczanelerde buzdolabı içi ısısı 2-8 derece aralığında, 
ortam ısısı 15-25 derece arasında, azami nem ise yüzde 65 oranında olması gerekiyor.



28 MART 2016 PAZARTESİ	RESMÎ GAZETE	SAYI : 29667
YÖNETMELİK
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMUNDAN:
ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA  YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 12/4/2014 TARİHLİ VE 28970 SAYILI RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANAN ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (A) VE (Y) BENTLERİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“A) BAĞIMSIZ DÜKKÂN: YAPI RUHSATI BELGESİ VEYA YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ YA DA BAĞLI BULUNDUĞU BELEDİYE TARAFINDAN DÜKKÂN VEYA İŞYERİ OLARAK KULLANILABİLECEĞİNE DAİR RESMÎ BELGESİ BULUNAN VE ECZANE OLABİLECEK DİĞER VASIFLARI HAİZ MEKÂNI,”
“Y)  YERLEŞİM BİRİMİ: MERKEZİ İDARENİN İLÇE KADEMESİNDEN KÜÇÜK BELDE VE KÖYLERİ İLE 10/7/2004 TARİHLİ VE 5216 SAYILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU İLE KÖY İKEN MAHALLEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN YERLERİNİ,”
MADDE 2 – AYNI YÖNETMELİĞİN 8 İNCİ MADDESİNİN ALTINCI VE YEDİNCİ FIKRALARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(6) KURUM TARAFINDAN HER YIL ECZANE AÇILMASI UYGUN OLAN İLÇELER VE AÇILABİLECEK ECZANE SAYILARI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMUNUN AÇIKLADIĞI NÜFUS BİLGİLERİ ESAS ALINMAK SURETİYLE BELİRLENİR VE YILDA ÜÇ KEZ KURUMUN RESMÎ İNTERNET SİTESİNDE İLÂN EDİLİR.
(7) DOĞAL AFET VE MÜCBİR SEBEPLERLE NÜFUS AZALMASI VEYA KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ECZANE YERİNİN TAHLİYE EDİLMEK ZORUNDA KALINMASI HÂLİNDE O YERLEŞİM YERİNDE BULUNAN ECZANELERİN NAKLİNDE NÜFUSA GÖRE ECZANE AÇILMASI KRİTERİUYGULANMAZ. DOĞAL AFET VE MÜCBİR SEBEPLERLE NÜFUS AZALMASI HÂLİNİN TESPİT VE İLÂNI BAKANLIKÇA YAPILIR.  KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE ECZANENİN TAHLİYE EDİLMEK ZORUNDA KALINMASI HALİNİN TESPİTİ İSE ECZANENİN BULUNDUĞU BÖLGENİN KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ OLDUĞUNA DAİR İLGİLİ YETKİLİ RESMİ MERCİLERDEN ALINMIŞ RESMİ BELGE İLE YAPILIR. DOĞAL AFET VEYA MÜCBİR SEBEBİN ORTADAN KALKMASINI VEYA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAMAMLANMASINI MÜTEAKİP ALTI AY İÇERİSİNDE ECZACI İSTERSE TAHLİYE ETMEK ZORUNDA KALDIĞI ÖNCEKİ ECZANENİN BULUNDUĞU İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE BİR YERE HERHANGİ BİR KISITLAMAYA TABİ OLMAKSIZIN DÖNEBİLİR.”
MADDE 3 – AYNI YÖNETMELİĞİN 9 UNCU MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞ VE DÖRDÜNCÜ FIKRASI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR.
“(1) ECZANE AÇMAK İSTEYEN ECZACILAR, KURUM TARAFINDAN İLÂN EDİLEN YERLER İÇİN İLÂN TARİHİNDEN İTİBAREN OTUZ GÜN İÇERİSİNDE, İKİNCİ FIKRADA BELİRTİLEN BELGELERİ EKLEMEK SURETİYLE ELEKTRONİK ORTAMDA BAŞVURULARINI YAPARLAR. BU BAŞVURULARDA EN FAZLA YİRMİ BEŞ TERCİH YAPILABİLİR.  ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILAN BAŞVURUNUN GEÇERLİ OLABİLMESİ İÇİN; İKİNCİ FIKRADA BELİRTİLEN VE ELEKTRONİK ORTAMDA EKLENEN BELGELERİN ASILLARININ KURUMCA İLÂN EDİLEN BAŞVURU SÜRESİ İÇİNDE İL VEYA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE İBRAZ EDİLEREK BAŞVURUNUN ONAYLATILMASI GEREKİR. BAŞVURU EVRAKININ EKSİK OLMASI HÂLİNDE BAŞVURU TALEPLERİ İŞLEME ALINMAZ.”
MADDE 4  AYNI YÖNETMELİĞİN 10 UNCU MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(1) YERLEŞTİRME NETİCESİNE GÖRE ECZANE AÇABİLECEK ECZACILAR, İLÂN TARİHİNDEN İTİBAREN EN GEÇ DOKSAN GÜN İÇERİSİNDE, İLK BAŞVURUDA ELEKTRONİK OLARAK GİRİLEN BELGELERİN ASILLARI İLE AŞAĞIDAKİ BELGELERLE İLGİLİ İL VEYA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUDA BULUNUR:
A) ECZACI ODASI KAYIT BELGESİ,
B) ECZANE OLARAK KULLANILACAK YERİN MİMAR VEYA MÜHENDİS TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ KROKİSİ İLE ECZACILIK İLE İLGİLİ KANUNLARA UYGUNLUĞU HUSUSUNDA BÖLGE ECZACI ODASININ HAZIRLAYACAĞI RAPORA İSTİNADEN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE YERİNDE KONTROL EDİLEREK TASDİK EDİLMİŞ RAPOR,
C) YAPI RUHSATI BELGESİ VEYA YAPI KULLANIM İZİN BELGESİNİN ONAYLI SURETİ YA DA BAĞLI BULUNDUĞU BELEDİYE TARAFINDAN DÜKKÂN VEYA İŞYERİ OLARAK KULLANILABİLECEĞİNE DAİR RESMÎ BELGE.”
MADDE 5 – AYNI YÖNETMELİĞİN 11 İNCİ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ İKİNCİ CÜMLESİNDE YER ALAN “ON İŞ GÜNÜ” İBARESİ “ONBEŞ İŞ GÜNÜ” OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
MADDE 6 – AYNI YÖNETMELİĞİN 16 NCI MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(1) SERBEST ECZANELERDE, YILLIK SEKSEN BİN REÇETE SAYISININ VEYA YILLIK ÜÇ MİLYON TÜRK LİRASI TUTARINDA CİRONUN AŞILMASI HALİNDE İKİNCİ ECZACI ÇALIŞTIRILMASI ZORUNLUDUR. BU REÇETE SAYISI VEYA CİROYA EKLENEN YILLIK HER SEKSEN BİN REÇETE VEYA YILLIK HER ÜÇ MİLYON TÜRK LİRASI CİRO İÇİN İLAVE BİR İKİNCİ ECZACI ÇALIŞTIRILMASI GEREKİR. REÇETE SAYISI VEYA CİRO VERİLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞTIRILMASI ZORUNLU İKİNCİ ECZACI SAYISI EN FAZLA ÜÇTÜR. REÇETE SAYISI İÇİN BİR ÖNCEKİ YILA AİT KURUM VERİLERİ; CİRO İÇİN KURUMA BİLDİRİLEN KDV HARİÇ HASILAT ESAS ALINIR. REÇETE SAYISI VE CİRO BİLGİLERİNİN HER İKİSİNİN DE İKİNCİ ECZACI ÇALIŞTIRILMASI İÇİN UYGUN OLMASI HALİNDE, DAHA FAZLA SAYIDA İKİNCİ ECZACI ÇALIŞTIRILMASINA İMKÂN SAĞLAYAN VERİ ESAS ALINIR.  REÇETE SAYISI VE CİRO VERİLERİNDEKİ YILLIK DEĞİŞİM ORANI DOĞRULTUSUNDA BU DEĞERLER KURUM TARAFINDAN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİNİN DE GÖRÜŞÜ ALINARAK GÜNCELLENİR VE İLÂN EDİLİR. SERBEST ECZANELERE AİT CİRO BİLGİLERİ ECZANE MESUL MÜDÜRÜ ECZACI TARAFINDAN İLAÇ TAKİP SİSTEMİ ÜZERİNDEN HER YIL NİSAN AYINDA BEYAN EDİLİR.  CİRO BİLGİLERİNİ BEYAN ETMEYEN ECZACILARIN İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE ERİŞİMİ, CİRONUN BEYAN EDİLDİĞİ TARİHE KADAR GEÇİCİ OLARAK ENGELLENİR.”
MADDE 7 – AYNI YÖNETMELİĞİN 20 NCİ MADDESİNİN İKİNCİ,  DÖRDÜNCÜ VE SEKİZİNCİ FIKRALARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(2) ECZANE OLARAK KULLANILACAK BİNANIN YAPI RUHSATI BELGESİ VEYA YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ YA DA BAĞLI BULUNDUĞU BELEDİYE TARAFINDAN DÜKKÂN VEYA İŞYERİ OLARAK KULLANILABİLECEĞİNE DAİR RESMÎ BELGESİNİN BULUNMASI GEREKİR. BU FIKRANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN ÖNCE BAŞVURU YAPILMIŞ VEYA RUHSATLANDIRILMIŞ ECZANELERDE VE BUNLARIN DEVRİNDE BU MADDE HÜKMÜ UYGULANMAZ.”
“(4) SERBEST FAALİYET GÖSTEREN ECZANELERİN;
A) ECZANELER İÇİN BELİRLENEN ÇALIŞMA SAATLERİNİ VE NÖBET HİZMETİNİ AKSATMAYACAK ŞEKİLDE,  HALKIN SERBESTÇE GİRİP ÇIKABİLDİĞİ VE YÖNETMELİKTE TARİF EDİLEN NİTELİKTEKİ YERLERDE AÇILMASI,
B) BAĞIMSIZ DÜKKÂNLARDA AÇILMASI VE FAALİYET GÖSTERMESİ,
C) ECZANELERİN CEPHELERİNDEN VE KAPILARINDAN EN AZ BİRİNİN BELEDİYELERE AİT CADDE VEYA SOKAK ÜZERİNDE OLMASI VE O CADDE VEYA SOKAKTAN NUMARA ALMASI,
Ç) ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE VE SİTELERDE AÇILACAK SERBEST ECZANELER BAKIMINDAN ECZANENİN CEPHELERİNDEN EN AZ BİRİNİN DOĞRUDAN GÜN IŞIĞINDAN YARARLANACAK ŞEKİLDE OLMASI VE KAPILARINDAN EN AZ BİRİNİN DOĞRUDAN DIŞARIYA AÇILMASI,
ZORUNLUDUR. ANCAK HAVAALANLARI, LİMANLAR, OTOGARLAR, TREN GARLARI, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ VE SİTELERDE AÇILACAK ECZANELERDE (C) BENDİNDEKİ ZORUNLULUK ARANMAZ.”
“(8) MUAYENEHANELER İLE SADECE TAHLİL VE GÖRÜNTÜLEME HİZMETİ VEREN LABORATUVAR TANI MERKEZLERİ HARİÇ OLMAK ÜZERE, İÇİNDE SAĞLIK KURUM VE KURULUŞU BULUNAN BİNA VE BAHÇESİ İLE MÜŞTEMİLATINDA SERBEST ECZANE AÇILAMAZ. HAVAALANLARI, OTOGARLAR İLE TREN GARLARI VE LİMANLARDA BU KISITLAMA UYGULANMAZ.”
MADDE 8 – AYNI YÖNETMELİĞİN 21 İNCİ MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(2) ECZANELERDE, İLAÇ YAPMAYA AYRILMIŞ BANKONUN ÜZERİ ISIYA DAYANIKLI CAM, MERMER VEYA MİKROBİYOLOJİK BULAŞMA OLUŞTURMAYACAK MALZEMEDEN OLUR. HASSAS, SANTİGRAM VEYA KİLOLUK TERAZİLER VEYA 2 NCİ SINIF ELEKTRONİK TERAZİLER AYARLARI BOZULMAYACAK ŞEKİLDE BANKO ÜZERİNDE VEYA AYRI ÖZEL MASADA BULUNDURULUR. İLGİLİ KURUMDAN HER İKİ YILDA BİR TERAZİLERE AİT KALİBRASYON KONTROL BELGESİNİN ALINMASI ZORUNLUDUR.”
MADDE 9 – AYNI YÖNETMELİĞİN 25 İNCİ MADDESİNİN BİRİNCİ VE İKİNCİ FIKRALARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(1) BU FIKRANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN SONRA AÇILACAK VE NAKİL YAPILACAK ECZANELERİN İSİMLERİ, ECZANENİN AÇILACAĞI İLÇE İÇİNDE BULUNAN ECZANELERLE AYNI İSİMLERDE OLAMAZ.
(2) ECZANELERİN GÖRÜLEBİLİR CEPHELERİNDEN EN AZ BİRİNE VE ECZANE OLARAK KULLANILACAK YERİN SINIRLARI İÇERİSİNDE KALMAK KAYDIYLA, ECZANENİN ADINI GÖSTERİR, ÖZELLİKLERİ TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TARAFINDAN STANDARDİZE EDİLMİŞ IŞIKLI VEYA IŞIKSIZ LEVHA KONULUR.”
MADDE 10  AYNI YÖNETMELİĞİN 27 NCİ MADDESİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“MADDE 27 – (1) ECZANELER TARAFINDAN BEŞERİ İLAÇLARIN ALIŞI, SATIŞI, ALINDIĞI ECZA DEPOSUNA VEYA MÜCBİR SEBEP HALİNDE YAHUT ECZANENİN KAPANMASI HALİNDE DİĞER DEPOLARA İADESİ, ECZANELER ARASINDAKİ TAKASI, MİADI GEÇMİŞ YA DA BOZULMUŞ OLANLARININ İMHASI İŞLEMLERİNDE KURUMCA UYGULANAN İLAÇ TAKİP SİSTEMİNİN KULLANILMASI VE BU SİSTEME BİLDİRİM YAPILMASI ZORUNLUDUR. İLAÇ TAKİP SİSTEMİNİN KAPSAMINA ALINACAK DİĞER HUSUSLAR İLE KAYITLARA İLİŞKİN ESASLAR KURUMCA BELİRLENİR.
(2) BEŞERİ İLAÇLARIN İLAÇ TAKİP SİSTEMİ ÜZERİNDEN SATIŞ, MAL İADE, TAKAS BİLDİRİMİ YAPILDIĞI ALICI İLE BU BİLDİRİME DAİR DÜZENLENEN BELGELERDE BELİRTİLEN ALICININ AYNI OLMASI ZORUNLUDUR.”
MADDE 11 – AYNI YÖNETMELİĞİN 35 İNCİ MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASININ İLK CÜMLESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR.
MADDE 12 – AYNI YÖNETMELİĞİN 41 İNCİ MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.
“(2) MİADI GEÇEN VEYAHUT KULLANILAMAZ HÂLE GELMİŞ OLAN İLAÇLAR, ECZANE SAHİP VEYA MESUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN LİSTELENİR VE BU İLAÇLARIN İMHASI İÇİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURU YAPILIR. İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ECZACI ODASI YETKİLİLERİ HUZURUNDA TUTANAK DÜZENLENEREK İLAÇLARIN İMHASI İLGİLİ MEVZUAT DOĞRULTUSUNDA YAPILIR VEYA YAPTIRILIR VE KEYFİYET VERGİ DAİRESİNE BİLDİRİLİR. DÜZENLENEN TUTANAK İSTENDİĞİNDE İBRAZ EDİLMEK ÜZERE ECZANEDE MUHAFAZA EDİLİR.”
MADDE 13 – AYNI YÖNETMELİĞİN 47 NCİ MADDESİNE AŞAĞIDAKİ FIKRA EKLENMİŞTİR.
“(4) YAPILAN DENETİMLERDE ECZACININ SAĞLIK DURUMUNDA ECZACILIK MESLEĞİNİ YAPMASINA ENGEL TEŞKİL EDECEK DEĞİŞİKLİKLER OLDUĞUNUN GÖRÜLMESİ HALİNDE SAĞLIK RAPORLARININ VEYA GEREK GÖRÜLMESİ DURUMUNDA ADLİ SİCİL KAYDININ GÜNCELLENMESİ İSTENİR.”
MADDE 14 – AYNI YÖNETMELİĞE AŞAĞIDAKİ GEÇİCİ MADDELER EKLENMİŞTİR.
“ECZANE AÇMA, NAKİL VE DEVİR HAKKI
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) KANUNUN GEÇİCİ 3 ÜNCÜ MADDESİ GEREĞİNCE BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE NÜFUSA GÖRE ECZANE AÇILMASINA VE NAKLİNE DAİR SINIRLAMALARA TÂBİ OLMAKSIZIN ECZANE AÇMA HAKKINI HAİZ ECZACILAR, ECZANE DEVİR ALMALARI HALİNDE ECZANE AÇMA HAKLARINI KULLANMIŞ SAYILMAZLAR. BU ŞEKİLDE ECZANE DEVRALINMASI HALİNDE KANUNUN GEÇİCİ 3 ÜNCÜ MADDESİ GEREĞİNCE HERHANGİ BİR KISITLAMAYA TABİ OLMAKSIZIN BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE TANINAN NAKİL VE DEVİR HAKKI ANCAK DEVRALINAN ECZANEDE KULLANILABİLİR.
ECZANE YERİ VE NÖBET
GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 20 NCİ MADDENİN DÖRDÜNCÜ FIKRASININ YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN ÖNCE GECELERİ KAPALI OLAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE FAALİYET GÖSTERMEK ÜZERE RUHSATLANDIRILMIŞ ECZANELER NÖBETTEN MUAFTIR.
(2)  20 NCİ MADDENİN DÖRDÜNCÜ FIKRASINDA YER ALAN ZORUNLULUKLAR SÖZ KONUSU FIKRANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN ÖNCE BAŞVURU YAPILMIŞ VEYA RUHSATLANDIRILMIŞ ECZANELERDE VE BUNLARIN DEVRİNDE UYGULANMAZ.
ECZANE LEVHALARI VE SICAKLIK, NEM TAKİBİ
GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 20 NCİ MADDENİN YEDİNCİ FIKRASINDA YER ALAN,  “KRİTİK DURUMLARDA UYARI VERECEK ERKEN UYARI SİSTEMİNİN VE GERİYE DÖNÜK HAFIZA KAYDI BULUNAN TERMOMETRENİN BULUNMASI” YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURUM TARAFINDAN REÇETE SAYISI VEYA CİRO KRİTERLERİ DİKKATE ALINARAK BELİRLENECEK GEÇİŞ TAKVİMİ DOĞRULTUSUNDA EN GEÇ 12/4/2017TARİHİNE KADAR YERİNE GETİRİLİR.
(2) 25 İNCİ MADDENİN İKİNCİ FIKRASINDA YER ALAN  “ÖZELLİKLERİ TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TARAFINDAN STANDARDİZE EDİLMİŞ IŞIKLI VEYA IŞIKSIZ LEVHA KONULUR” YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURUM TARAFINDAN REÇETE SAYISI VEYA CİRO KRİTERLERİ DİKKATE ALINARAK BELİRLENECEK GEÇİŞ TAKVİMİ DOĞRULTUSUNDA ECZANELER TARAFINDAN EN GEÇ 12/4/2017 TARİHİNE KADAR YERİNE GETİRİLİR. TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TARAFINDAN IŞIKLI VEYA IŞIKSIZ LEVHA STANDARTLARI MADDENİN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN EN GEÇ ÜÇ AY İÇERİSİNDE BELİRLENEREK KURUMA BİLDİRİLİR.”
MADDE 15 – BU YÖNETMELİK YAYIMI TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRER.
MADDE 16 – BU YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNİ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU BAŞKANI YÜRÜTÜR.
YÖNETMELİĞİN YAYIMLANDIĞI RESMÎ GAZETE'NİN
TARİHİ	SAYISI
12/4/2014	28970
YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİKLERİN YAYIMLANDIĞI RESMÎ GAZETE'NİN
TARİHİ	SAYISI
1-	23/8/2014	29097
2-	7/2/2015	29260


Bir yanıt yazın